Mersin Akdeniz'de Tarihleri Geçmiş Gıda Ürünleri Ele Geçirildi
Mersin Akdeniz'de yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünleri tespit edilerek imha edildi. İşletmeye idari para cezası uygulandı.
Mersin'in Akdeniz ilçesinde, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, tarihi geçmiş çok sayıda gıda ürünü ele geçirildi. Bu denetimler, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla düzenlendi. Bahçe Mahallesi’nde bir işletmeye yönelik yapılan kontrollerde, raflarda bulunan ürünlerin son tüketim tarihleri dikkatlice incelendi.
Denetimlerde, bazı gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinin yaklaşık 3 yıl önce geçtiği belirlendi. Bu durum, halk sağlığını tehdit edebilecek nitelikteydi ve zabıta ekipleri, söz konusu ürünleri raflardan toplayarak muhafaza altına aldı.
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, denetimlerin titizlikle devam edeceğini belirtti. Sivaslıoğlu, “Akdeniz Belediyesi olarak vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için düzenli denetimler gerçekleştiriyoruz. Son kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş ve tüketilmesi halinde insan sağlığını riske atabilecek ürünlere el koyduk” dedi.
Esnafa ürün takiplerini düzenli yapmaları çağrısında bulunan Sivaslıoğlu, son kullanma tarihi yaklaşan veya geçmiş ürünlerin raflardan kaldırılmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan uygulamalara karşı gerekli yasal işlemlerin kararlılıkla uygulanacağını ifade etti.
Ele geçirilen ürünlerin Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde tutanak altına alındığı öğrenildi. İşletmeye, ilgili mevzuat kapsamında idari para cezası uygulanırken, ürünlerin imha edilmek üzere bertaraf tesisine gönderildiği kaydedildi.