Afyonkarahisar'da Yaşlı Kadın, 7.5 Milyon TL Değerindeki Altın ve Parayı Dolandırıcılara Kaptırdı.
Afyonkarahisar'da bir yaşlı kadının telefon dolandırıcılarına 7.5 milyon TL değerindeki altın ve paranın bulunduğu çantayı teslim etmesi kameralara yansıdı. Dolandırıcılar, kadının banka hesaplarını da boşaltarak büyük bir vurgun yaptı.
Afyonkarahisar'da yaşanan olayda, Y.B. isimli yaşlı kadın, kendisini telefonla arayan dolandırıcılara inanarak büyük bir kayıp yaşadı. Dolandırıcılar, kadına FETÖ/PDY terör örgütüyle ilgili bir operasyon düzenlendiğini, kimlik bilgilerini kullanıldığını ve banka hesaplarında şüpheli işlemler olduğunu söyledi. Bu korkutucu senaryo sonrasında, Y.B. dolandırıcılara evdeki altın ve paraların muhafaza altına alınacağı vaadiyle ikna oldu.
İlk olarak iki gün boyunca dolandırıcılarla iletişime geçen Y.B., mobil bankacılık bilgilerini paylaştı ve evindeki altınların fotoğraflarını çekip gönderdi. Ardından, evinin yakınında kendisini polis olarak tanıtan kişilere, toplam değeri 6 milyon TL olan çantayı teslim etti. Çanta, gram altın, bilezik, takı ile Euro ve Dolar içeriyordu.
Olayın ardından, Y.B. yakınlarına durumu anlatınca dolandırıldığını fark etti. Hesaplarını kontrol ettiğinde, 1 milyon 500 bin TL’nin başka bir hesaba aktarıldığını görünce büyük bir şok yaşadı. Hemen emniyete başvurdu.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılara yönelik kapsamlı bir teknik takip başlattı. Ekipler, 175 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve dolandırıcılığı gerçekleştiren kişilerin Ö.F.Ç., Y.E.A., S.A. ve M.C.S. olduğunu belirledi.
Dolandırıcıların yakalanması için harekete geçen emniyet güçleri, Afyonkarahisar ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda şebeke üyeleri kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında adli mercilere sevk edildiği öğrenildi. Operasyonda iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.