Asayiş »

Kilis'te 2009'da Mehmet Erdoğan'ın Cinayetinde Dava Yeniden Başladı

Kilis'te 2009 yılında kaybolan Mehmet Erdoğan'ın cinayetiyle ilgili dava yeniden gün yüzüne çıktı. Mahkeme, duruşmayı eksiklikler nedeniyle 9 Ekim'e erteledi.

Kilis'te 2009 yılında kaybolduktan 5 gün sonra ormanlık alanda cesedi bulunan Mehmet Erdoğan'ın cinayetiyle ilgili dava, Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı. Duruşmaya, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen sanıklar Gülistan T., İbrahim T., Hasan Y., Halil Y. ve Necati D. katıldı. Duruşma sırasında sanıkların ve tanıkların ifadeleri alınırken, sanıklar iddianamedeki suçlamaları reddederek suçsuz olduklarını savundu. Sanıklar, mahkemeden beraat talep ederken üzerlerindeki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını da istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine ve sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vererek duruşmayı 9 Ekim 2023 tarihine erteledi. Dava süreci, olayın üzerinden geçen uzun zamana rağmen devam ederken, mağdur ailenin adalet arayışı da sürüyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.