Elazığ'da LGS Sınavı, 7 bin 729 Öğrencinin Katılımıyla Gerçekleşti
Elazığ'da gerçekleşen LGS sınavında, 7 bin 729 öğrenci iyi bir lise hedefiyle ter döküyor. Sınav, saat 09.30 itibarıyla başladı ve öğrenciler, aileleriyle birlikte okul önlerinde hazır bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Merkezi Sınav, Elazığ'da saat 09.30'da başladı. Bu sınavda, il genelinde toplam 7 bin 729 öğrenci, iyi bir lise hedefiyle sınav salonlarında yerini aldı. Adaylar, sabah erken saatlerden itibaren aileleriyle birlikte okul önlerine gelerek kimlik kontrollerinin ardından sınav salonlarına alındılar. Saat 09.30’da ilk oturum olan sözel alan sınavı başladı. Bu oturumda öğrencilere 50 soru için 75 dakika süre verildi. Saat 11.30’da başlayacak olan ikinci oturumda ise sayısal alan sınavı yapılacak ve öğrenciler, burada 40 soruyu 80 dakikalık süre içinde yanıtlayacaklar.
Sınavın gerçekleştirileceği merkezlerde öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına geniş güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca, sınav giriş belgesi veya kimlik belgesi eksik olan öğrenciler için İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri saat 12.30’a kadar açık kalacak. Bu durum, öğrencilerin sınavlarını sorunsuz bir şekilde tamamlamaları için önemli bir kolaylık sağlıyor. Elazığ'daki bu sınav, öğrencilerin gelecekleri için oldukça kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.