Bayburt Şingah Mahallesi'nde 150 Metrede Yeraltı Suyuna Ulaşıldı
Bayburt'ta yapılan yeraltı suyu etüt çalışmaları sonucunda 150 metre derinlikte suya ulaşıldığı belirtildi. Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu süreçte toplam 180 metre delgi gerçekleştirdi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, Bayburt’un Şingah Mahallesi'nde yeraltı suyu etüt çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, gerçekleştirdikleri sondaj faaliyetleri sonucunda 150 metre derinlikte suya ulaştıklarını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, bu çalışmalar kapsamında toplam 180 metre delgi işlemi tamamlandı.
Sondaj kuyusunda gerçekleştirilen teçhiz ve çakıllama işlemlerinin ardından çalışmaların sona ereceği ifade edildi. DSİ yetkilileri, yürütülen bu çalışmaların bölgedeki yeraltı suyu potansiyelinin belirlenmesi ve su kaynaklarının değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Bölgedeki su kaynaklarının tespiti, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve su yönetiminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla yapılan bu etüt çalışmaları, yerel halk için de önemli faydalar sağlayabilecektir.