Kültür Sanat »

Erzurum'da Türk Halk Müziği Çocuk Korosu Yıl Sonu Konseri Gerçekleştirildi.

Erzurum'da düzenlenen Türk Halk Müziği Çocuk Korosu yıl sonu konserinde minik sanatçılar, performanslarıyla büyük beğeni topladı. Konserde, TRT Erzurum Bölge Müdürü Ayça Alemdar, etkinliğin kültür ve sanatın gelecek nesillere aktarılmasındaki önemine vurgu yaptı.

Erzurum'da gerçekleştirilen Türk Halk Müziği (THM) Çocuk Korosu yıl sonu konseri, TRT Erzurum Müdürlüğü bünyesinde yoğun çalışmalarla hazırlandı. Minik sanatçıların sahne performansı, dinleyicilerden tam not aldı. Şef Yasemin Deniz Akköse ve repetitör Oğuzhan Şafak Kurt eğitmenliğinde hazırlanan koro, Anadolu’nun köklü ezgilerini büyük bir ustalıkla seslendirdi.

Konserin açılış konuşmasını yapan TRT Erzurum Bölge Müdürü Ayça Alemdar, bu tür etkinliklerin kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasındaki rolüne dikkat çekti. Ayrıca, çocuklarını koro çalışmalarına yönlendiren ailelere de teşekkür etti.

Minik sanatçıların sergilediği performans, izleyenleri büyüledi. Gecenin sürprizi olarak, Kerkük türküleriyle tanınan TRT Ankara Radyosu THM Ses Sanatçısı Ahmet Tuzlu sahne aldı. Güçlü sesi ve geniş repertuvarıyla dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Konser, büyük bir coşkuyla sona erdi ve izleyicilerden tam not alarak başarılı bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.