Bartın'da Bartın Üniversitesi Öğrencisi Bükrenaz Sert, Dünya Şampiyonu Oldu
Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Bükrenaz Sert, FISU Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu unvanına sahip oldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri, ulusal ve uluslararası alanda başarılarını sürdürmeye devam ediyor. BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi Bükrenaz Sert, Brezilya'da gerçekleştirilen FISU Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'nda önemli bir başarı elde etti. 76 kiloda mücadele eden Bükrenaz Sert, rakiplerini birer birer yenerek altın madalya kazandı ve kendi sıkletinde dünya şampiyonu oldu. Bu başarı, sadece Bükrenaz Sert için değil, aynı zamanda Kadın Güreş Milli Takımı için de önemli bir başarıydı. Takım, şampiyonada toplamda 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak 23 ülke arasında dünya ikincisi oldu. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, bu başarıyı kutlayarak, "Kadın Güreş Milli Takımımızın dünya ikinciliği hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Üniversiteli sporcularımızın uluslararası alandaki başarısı her geçen gün artıyor. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.
Bükrenaz Sert’i tebrik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Bartın Üniversitesi olarak 'Spor Dostu Kampüs' vizyonumuzla, akademik başarılarımızın yanı sıra geleceğin sporcularını yetiştirme konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrencimiz Bükrenaz Sert'i uluslararası arenada başarıyla temsil ederek dünya şampiyonu olmasından dolayı gönülden kutluyor, spor hayatında nice yeni başarılar diliyorum. Bu önemli başarıda emeği geçen antrenörlerini ve kadın güreş takımını da tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.