Ankara'da Düzenlenen Sertifika Programı ile Türkçe Öğretimi Destekleniyor
Yunus Emre Enstitüsü, Türkçeyi yabancı dil olarak öğretmek amacıyla Ankara'da bir sertifika programı gerçekleştirdi. Programa, Türkçe öğretimi üzerine uzmanlaşmak isteyen öğretmenler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara eğitim verildi.
Yunus Emre Enstitüsü, Türkçenin ve Türk kültürünün dünya genelindeki tanıtımını güçlendirmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçiriyor. Enstitü, 'Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı'nı Ankara'daki merkezinde düzenledi. Programa; Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aliy, başkan yardımcıları, kursiyerler ve davetliler katıldı. Kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen program, ardından yapılan konuşmalarla devam etti.
Türk Kültürüne Hakim Öğretmenler Yetiştiriyoruz
Yunus Emre Enstitüsü'nün dünya genelinde Türk dilini ve kültürünü tanıtma sorumluluğunu üstlendiğini belirten Abdurrahman Aliy, "Bugün 70’i aşkın ülkede 98 merkezle faaliyet gösteriyoruz. Türkçe öğreten öğretmenlerimizin, Türk kültürüne de hakim olmaları gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle sertifika programlarıyla öğretmen yetiştiren bir akademi olma hedefindeyiz. Katılımcılarımız zaten Türkçe öğretebilecek yeterlilikte geliyorlar, biz de onlara ek bilgiler sunuyoruz" dedi.
Aliy, Türkçe ile sosyal ve beşeri bilimler alanlarından mezun kişilerin sertifika programına katıldığını belirterek, uygulamalı eğitimlerin mevcut akademik altyapıyı desteklediğini ifade etti. Ayrıca, programa olan ilginin her yıl arttığını vurguladı.
Latin Amerika'dan Gelen İlgi Artıyor
Türkçeye olan ilginin özellikle Latin Amerika ülkelerinden geldiğini aktaran Aliy, "Orada sevilen bir ülke ve kültüre sahibiz ve bu ilgi bizi mutlu ediyor" dedi. Bu bağlamda, Türkçe öğrenmek isteyenler için yapay zeka destekli bir Türkçe öğretim platformu oluşturmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Kursiyerlerin Geleceği
Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, hem yurt içinde hem de yurt dışında görevlendirileceği bilgisi verildi. Aliy, kursiyerlerin Türkçeyi öğretmek amacıyla farklı coğrafyalarda görev alacaklarını belirtti.
Yunus Emre Enstitüsü, devlet ve millet desteğiyle faaliyetlerini sürdüren köklü bir kurum olarak, dünya genelinde yürüttüğü çalışmalarla Türk kültürünü tanıtmayı amaçlıyor. Program 15 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında sürecek ve Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı gibi alanlardan mezun 40 kişiye eğitim verilecek. Eğitim sonunda alınacak sertifikalar için katılımcıların sınavdan 70 ve üzeri puan almaları gerekecek.