Aydın Efeler'de Aytepe Mesire Alanı, Gece İçinde Çöplüğe Dönüştü
Aydın Efeler ilçesinde yaz gecelerinde sıkça tercih edilen Aytepe Mesire Alanı, bir gecede kötü bir duruma düştü. Bazı ziyaretçilerin sorumsuzca davranışları nedeniyle alanın etrafı çöp doldu. Bu durum, diğer vatandaşların piknik yapmasını ve keyifli vakit geçirmesini olumsuz etkiledi.
Aydın'da, yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı bu günlerde, mesire alanları bazı kişilerin dikkatsiz davranışları yüzünden adeta bir çöplüğe dönüştü. Özellikle Aydın Efeler ilçesindeki Aytepe Mesire Alanı, sakin ve serin gecelerde aileler ve arkadaş grupları tarafından tercih ediliyor. Ancak, bu güzel alanın durumu sabah saatlerinde bölgeye gelen vatandaşları oldukça şaşırttı.
Gece burada piknik yapıp eğlenen bazı kişiler, çevreye gelişigüzel attıkları çöpler ve temizlemeden bıraktıkları masalarla alanı kirletti. Yerel yönetimlerin, vatandaşların daha konforlu bir şekilde vakit geçirebilmesi için çöp bidonu ve çeşme yerleştirdiği bu mesire alanı, bu tür davranışlar yüzünden adeta bir çöplüğe döndü.
Bu durum, kamuya açık alanların duyarlı bir şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar arasında endişe yarattı. Bir grup vatandaş, "Yerel yönetimler, şehrin en güzel yerlerinden birini halka açmışken, burada piknik yapan insanların oluşan kirlilik nedeniyle başka birinin faydalanmasına engel oluyor" şeklinde görüş belirttiler.