Asayiş »

Mersin Erdemli'de Akıntıya Kapılan 15 Yaşındaki Çocuğun Cansız Bedeni İkinci Günde Ekiplerce Çıkarıldı

Mersin Erdemli'de, akıntıya kapılarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki çocuğun cansız bedeni, 50 kişilik ekip tarafından ikinci günde güçlükle çıkarıldı. Olay, Limon Mahallesi'ndeki Kayacı Vadisi'nde meydana geldi.

Olay, Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limon Mahallesi'nde yer alan Kayacı Vadisi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yabancı uyruklu 15 yaşındaki Enes Muhammed Swind, arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmaya gitmişti. Limonlu Çayı'na girdiği esnada akıntıya kapılan çocuğun, bir süre sonra arkadaşları yemeğe geçtiği için kaybolduğu fark edildi. Arkadaşları çocuğun geri dönmediğini görünce, arama çalışmaları başlatıldı. Ancak kendi çabalarıyla çocuğa ulaşamayan yakınları, durumu 112 Acil Komuta Merkezi’ne bildirdi. Bu bildirim üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, polis ve AFAD’ın dalgıç ekipleri yönlendirildi.

Olay yerine gelen ekipler, çevrede ve suda arama yaparak çalışmalara başladı. Yapılan çalışmalar sonucu çocuğun akıntıyla girdap oluşturan bir bölgede sıkışarak hayatını kaybettiği belirlendi.

50 Kişilik Ekip Yoğun Çalışma Yürüttü

AFAD koordinesinde Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı ve Üstü Arama Kurtarma Amirliği ile Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden oluşan 50 kişilik ekip, sabah saatlerinden itibaren çalışmalara devam etti. Ekipler, suyun akışını değiştirmek için belirli noktalarda set çekti. Çekilen setle birlikte suyun debisi düşürülürken, bölgedeki büyük ağaçlar da kesilerek temizlendi. Saatler süren çalışmaların ardından, çocuğun cansız bedeni su altından çıkarıldı. Cenaze, vadiden 500 metre taşınarak hastane morguna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.