Diyarbakır Bismil'de Aileler Arasındaki Anlaşmazlık Dostlukla Nihayetlendi
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaklaşık 5 ay süren bir husumet, tarafların anlaşmasıyla sona erdi. Olay sonrası iki aile arasında yaşanan gerginlik, bir barış merasimi ile son buldu.
Barış merasimi, bölgedeki önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Şeyh Tahir Aydın, Celal Büyükbaş, Ekrem Araz, Hacı Mehmet Emin Bal, Hacı Hasan Tanrıkulu, Şemsettin Güneş ve Hacı Nuri Altuğ'un öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, iki aile bir araya geldi. Törende, ailelerin yanı sıra siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve iş insanları da yer aldı.
Husumetin sona ermesi için yapılan konuşmaların ardından dualar edildi. Taraflar, birbirlerine sarılarak barıştı. Ayrıca, aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek bir araya geldiler. Davetliler, bu barışın ilçedeki birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini umarak dualar ettiler. Barış merasimi, toplumsal dayanışmanın önemi ve geçmişteki gerginliklerin aşılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.