Yerel »

Van Bahçesaray'da Mağaradan Çıkan Doğal Su Kaynağı Ziyaretçileri Ağırlıyor

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, doğal olarak mağaradan çıkan su kaynağı, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor. Özellikle yaz aylarında serinlemek ve doğayla vakit geçirmek isteyenler için popüler bir mekan haline geldi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, bir mağaradan doğal olarak fışkıran ve gürül gürül akan su, hem bölge sakinlerinin hem de çevre illerden gelenlerin ilgisini yoğun bir şekilde çekiyor. Bu doğal güzellik, ziyaretçilere görsel bir şölen sunarak adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Mağara içerisinden çıkan berrak su, çevresinde kartpostallık manzaralar oluşturuyor. Dağların arasından gelen suyun oluşturduğu muhteşem doğal görüntü, bölgeyi ziyaret edenlerin beğenisini kazanırken, birçok kişi bu eşsiz manzarayı fotoğraflayarak anı ölümsüzleştiriyor.

Ziyaretçiler, bu doğal kaynağın serinliğinin ve kendine has yapısının kendilerini cezbettiğini belirterek, bölgenin turizm açısından daha fazla tanıtılması gerektiğini dile getiriyor. Özellikle yaz sıcaklarında büyük ilgi gören bu doğal kaynak, ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunuyor.

Doğa Tutkunlarının Yeni Rotası

Bahçesaray'ın sarp dağları arasında yer alan bu gizemli mağara, günümüzde en hareketli günlerini yaşıyor. Mağaranın derinliklerinden büyük bir coşkuyla yeryüzüne çıkan buz gibi kaynak suyu, hem çıkardığı ses hem de yarattığı manzara ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serinlemek ve bu eşsiz doğa olayına tanıklık etmek isteyen birçok vatandaş, yanlarında kameralarını alarak bölgeye akın ediyor.

İlk kez buraya geldiğini ve hayran kaldığını ifade eden Tansu Sarısaç, "Van’dan geliyorum. İlk defa geldim. Keşke daha önce gelip bu güzellikleri görseydim. Gerçekten çok güzel. Daha önce gelseydim keşke ama yine de çok şanslıyım. Harika bir zamana denk geldim. Herkesin burayı görmesini istiyorum, gelin görün. Su çok şiddetli akıyor. Buranın ayrı bir güzelliği var, anlatamıyorum. Görmeniz lazım" dedi.

Sürekli bu bölgeye geldiğini belirten Muhammed Türken ise, "Burada Van’ın Karadeniz’i olarak bilinen Bahçesaray ilçesindeyiz. Öncelikle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Maalesef ilçenin kısa yolu yeni bir hafta önce açıldı. Çığ tehlikesi nedeniyle yollar kapanmıştı. İsterim ki buraya bir tünel yapılsın, yollar her mevsim açık kalsın. Çünkü cennet köşesi olan bu güzel yerin her mevsim ziyaret edilmesi gerekiyor. Karadeniz diyoruz çünkü yeşilliği ve suyu bol olan bir bölge. Her mevsim ziyaretçi akınına uğrayacak bir yer. Ancak yol tehlikesinden dolayı bazı dönemlerde yollar kapalı kalıyor ve insanlar bu güzellikleri göremiyor. Kendim için söyleyebilirim ki, 20 yıldır buraya yaz ve bahar aylarında düzenli olarak geliyorum. İlk defa böyle bir doğal olayla karşılaşıyorum. Özellikle bu yıl kar yağışının çokluğu ve yağışların bol olmasından dolayı suyun debisi muazzam bir şekilde yükselmiş. 20 yıldır ilk kez bu kadar yoğun bir su akışı görüyorum. Gerçekten muhteşem bir doğal güzellik. Her mevsim burayı ziyaret edin ama özellikle bahar ve yaz aylarında gelmenizi öneririm" diye konuştu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.