Bilecik Pazaryeri'nde Piknik Yapanların Çevreyi Kirletmesi Tepki Topladı
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde piknikçiler tarafından doğanın kirletilmesi, hem çevre kirliliğine hem de kamu malına zarar verilmesi nedeniyle büyük tepkilere yol açtı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, Dereköy Barajı çevresinde piknik yapmak için gelen bazı kişiler, doğal güzelliklerin bulunduğu alanı çöplüğe dönüştürdü. Geçtiğimiz yıl tamamlanan barajın çevresinde, çeşitli atıklar, içki şişeleri ve diğer çöplerin bırakıldığı gözlemlendi. Ayrıca, bölgede yer alan uyarı ve bilgilendirme tabelalarının da kurşunlanarak tahrip edilmesi büyük bir sorun haline geldi. Bu durum, hem çevre kirliliğine neden oldu hem de kamu malına zarar verilmesi açısından ciddi bir tepki topladı. Yerel halk, çevre kirliliğinin önlenmesi ve bu duruma sebep olanların tespit edilmesi için yetkililerin denetimlerini artırmalarını talep etti.
Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dereköy Barajı çevresinde yaşanan bu görüntüler kabul edilemez. Hem doğamıza hem de kamu malına verilen zarar hepimizi derinden üzmektedir. Gerekli denetimler artırılacak ve sorumlular hakkında gereken işlemler yapılacaktır” ifadesini kullandı. Bu tür olayların önüne geçmek ve doğal alanların korunmasını sağlamak için, yerel yönetimlerin daha etkin bir çalışma yapması gerektiği dile getirildi.