Eğitim »

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Beyaz Önlük Giyme Töreni Düzenlendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEUN) Tıp Fakültesi öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek meslek yolculuklarının ilk adımını attı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlik, katılımcılara gurur ve heyecan yaşattı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEUN) 2025-2026 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlendi. Törene BEUN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir ve diğer akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, aziz şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Beyaz Önlük Sembolizmi

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir, beyaz önlüğün hekimlik mesleğinin en önemli sembollerinden biri olduğunu vurguladı. Öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Aydemir, tıp eğitiminin sadece mesleki bilgi kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda insan hayatına saygı, etik değerler ve toplumsal sorumluluk bilinci geliştirmeyi de amaçladığını belirtti. Öğrencilerin beyaz önlüklerini giyme anını, hekimlik mesleğine adım atmalarının en anlamlı anlarından biri olarak nitelendirdi.

Yeni Bir Hayat Başlıyor

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, hekimlik mesleğinin önemli sorumluluklar taşıdığını belirtti. Öğrencilere hitaben, “Bugün önlüklerinizi giyerek yeni bir hayata başlayacaksınız. Beyaz önlük, hekimlik mesleği için dürüstlüğün, asaletin ve sorumluluğun nişanesidir. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür” dedi. Bakkal, öğrencilere en iyi şekilde eğitim alma ve geleceği şekillendirme konusunda güven duyduğunu ifade etti.

Beyaz Önlük Giyme Töreni

Törenin ardından gerçekleştirilen beyaz önlük giydirme bölümünde, Tıp Fakültesi 1. ve 4. sınıf öğrencileri önlüklerini akademisyenlerin ve ailelerinin alkışları eşliğinde giydi. Meslek hayatlarının ilk sembolü olan beyaz önlükleri, öğrenciler için büyük bir heyecan ve gurur kaynağı oldu. Aileler, çocuklarının bu özel anına tanıklık etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadı. Tören, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.