Kültür Sanat »

Muğla Bodrum'da Gerçekleşen Uluslararası Halikarnas Dans Festivali Yoğun İlgi Gördü

Muğla Bodrum'da düzenlenen Uluslararası Bodrum Halikarnas Dans Festivali, dansseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Etkinlik, Turgutreis Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirildi ve beş farklı ülkeden toplam 475 dansçının katılımıyla renklendi.

Festival, Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle IFDO International Folk Dance Organization ve İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle düzenlendi. Festival boyunca çeşitli ülkelerden gelen dans ekipleri sahne alarak farklı kültürleri tanıttı. İzleyiciler, gösterilere büyük ilgi gösterdi. Ayrıca, Datça Belediyesi Ritim Topluluğu ile Ankara Halk Bilimi Eğitim ve Gençlik Derneği’nin performansları da dikkat çekti.

Etkinlik öncesinde, Bodrum’a gelen dansçılar ve eğitmenler Bodrum Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kanat Hasan Özsert ile bir araya geldi. Bu ziyarette, İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Ünsoy, festivale verdikleri desteklerden dolayı Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye teşekkür etti.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kanat Hasan Özsert, IFDO International Folk Dance Organization ve İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu’na, ülkeler arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bu önemli organizasyonu hayata geçirdikleri için teşekkür etti.

Festivalin sonunda, Bodrum’a gelen dans ekiplerine teşekkür plaketi takdim edildi. Bu anlamlı etkinlik, Bodrum'un kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.