Asayiş »

Gaziantep Nizip’te Öğretmen, Heimlich Manevrası ile Öğrencisinin Hayatını Kurtardı

Gaziantep Nizip’te yaşanan olayda, bir öğrencinin boğazına kaçan şeker nedeniyle nefessiz kalması üzerine öğretmen hemen müdahale etti. Öğrencinin hayatı, öğretmenin uyguladığı heimlich manevrasıyla kurtarıldı.

Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan Maruf Marufoğlu İlkokulu’nda gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, teneffüs sırasında bir öğrenci, yediği şekerin boğazına kaçması sonucu nefes almakta zorluk çekmeye başladı. Durumu hemen fark eden öğretmen Edip Yüksekova, öğrenciye hızlı bir şekilde heimlich manevrasını uygulamaya karar verdi. Öğrencinin soluk borusunu tıkayan şekerin, öğretmenin müdahalesiyle çıkarılması sağlandı ve öğrenci yeniden nefes almaya başladı.

O anlar, okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, öğretmenin nefes almakta güçlük çeken öğrencisini kucağına alarak hemen müdahale ettiği, yaşanan panik anları ve öğretmenin uyguladığı heimlich manevrası açık bir şekilde görülüyor. Müdahalenin ardından o anları izleyen diğer öğrenciler ve öğretmenler, rahat bir nefes aldı.

Bu olay, öğretmenin hızlı ve etkili müdahalesinin öğrencinin hayatını kurtardığını bir kez daha gözler önüne serdi. Okul yönetimi, öğretmen Edip Yüksekova’nın bu başarılı müdahalesini takdirle karşıladı ve gerekli eğitimlerin önemine dikkat çekti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.