Eğitim »

İstanbul Bahçelievler'de Açılan Baklavacılık Atölyesi ile Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Tanıtıldı

İstanbul Bahçelievler'de açılışı yapılan Baklavacılık Atölyesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla gerçekleşti. Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitim süreçlerinin yenilendiğini belirtti. Ayrıca, meslek liselerinin önemine dikkat çekerek, milli değerlerin genç nesillere aktarılmasının gerekliliğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bahçelievler Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Baklavacılık Atölyesi’nin açılış töreni, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır'ın katılımıyla yapıldı. Törende, meslek liselerinin gençleri hayata kazandıran eğitim kurumları olduğu vurgulandı. Açılışın ardından, davetliler kurdele kesiminde bulundu ve atölyeyi gezdi.

Milli Birlik ve Eğitim Vurgusu

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile çocuklarımızın çağın gereksinimlerine uygun pedagoji ve akademik yaklaşımlarla eğitim süreçlerimizi yeniden gözden geçirdik. Bizim görevimiz, çocuklarımız arasında milli birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirecek bir eğitim sağlamaktır" dedi.

Gastronomi Liseleri Açılıyor

Bakan Tekin, Türkiye’nin yemek kültürünün tanıtılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de yedi adet gastronomi lisesi açma kararı aldık. Bunlardan biri İstanbul Sarıyer'de eylül ayında hizmete girecek" dedi. Bu liselerin, Türk mutfağının değerlerini genç nesillere aktarmayı amaçladığını vurguladı.

Milli Değerlere Sahip Çıkma

Yusuf Tekin, milli değerlere sahip çıkmanın önemini de dile getirerek, "Fransızların peynirine sahip çıktığı gibi, biz de baklava gibi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Baklavacılık atölyesi, bu kültür aktarımının bir parçası olarak değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Sosyal Yardımlar ve Destekler

Törende, İstanbul'daki meslek lisesi öğrencilerine verilen kantin kartları hakkında bilgi veren Vali Davut Gül, "Sosyal yardımlaşmaya kayıtlı meslek lisesi öğrencilerine aylık 2 bin TL değerinde kantin kartı veriyoruz" dedi.

Kültürel Farkındalık

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Türk mutfağının dünya genelinde tanıtılmasının gerekliliğine dikkat çekti. "Neden hamburger ve pizza dünyaca biliniyor da bizim baklavamız tanınmıyor? Bu atölye, bu konuda bir başlangıçtır" şeklinde konuştu. Bahadır, iş garantili meslek eğitimini önemseyerek, öğrencilere sağlanan fırsatların mutluluk verici olduğunu belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.