Cizre Şırnak'ta Yıl Sonu Rehber Öğretmenler Toplantısında Eğitim Değerlendirildi.
Cizre Şırnak'ta, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı sona ererken rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlara yönelik yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Şube Müdürü Mevlüt Gayirinal, Cizre Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Abdulbaki Sülger ile okullarda görevli rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar katıldı. Toplantıda, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, dönemin genel değerlendirmesini yaparak, "Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimlerinde rehber öğretmenlerimizin katkıları büyük. Bu başarılı çalışma dönemi için hepinize teşekkür eder, yeni dönem planlamalarının hayırlı olmasını dilerim" sözlerini ifade etti.
RAM Müdürü Abdulbaki Sülger, ilçe genelinde yürütülen rehberlik ve psikolojik danışmanlık faaliyetlerine ilişkin sayısal ve niteliksel verileri içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sülger, yıl içerisinde akran zorbalığı, teknoloji bağımlılığı ve sınav kaygısı gibi konular üzerinde binlerce öğrenci ve veli ile saha çalışmaları yapıldığını belirtti. Ayrıca, rehberlik hizmetlerinin etkinliğini artırmak amacıyla okul sınırlarını aşarak ilçe genelinde farkındalık çalışmaları yürütüldüğünü ifade etti.
Toplantı, yeni eğitim-öğretim dönemine dair görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.