Yerel »

Adana Tepebağ Mahallesi'nde Metruk Binalar Mahalleliye Güvenlik Endişesi Veriyor

Adana Tepebağ Mahallesi'nde harabe haldeki metruk binalar, mahalle sakinlerinin can güvenliğini tehdit ediyor. Vatandaşlar, binaların çevre kirliliğine neden olduğunu ve çocuklar için tehlike oluşturduğunu ifade ederek yetkililerden çözüm bekliyor.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi, tarihi dokusuyla ön plana çıkarken, bakımsız metruk binalar, mahalle halkının huzurunu kaçırıyor. Bu yapılar nedeniyle mahalle sakinleri, sokaklara taş, tahta ve çeşitli malzemelerin düştüğünü belirterek, hem yayaların hem de araçların risk altında olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, temizlik ve çevre düzenlemesi konusunda da yetersizlik yaşandığını dile getiriyorlar.

Metruk Binaların Durumu Ciddi

Tepebağ Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, metruk yapıların güvenlik ve çevre açısından ciddi sorunlar yarattığını vurguluyor. "Metruk binalarımız çok harap durumda. İçlerinde istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Çocukların oynadığı alanlarda çinkolar düşmek üzere. Bazı binalar restore edildi ancak tamamı yenilenmedi. Restore edilen alanların çevresinde de temizlik yapılması gerekiyor. Mahallemizin görüntüsü şu an iyi değil" diyen Demir, mahallede güvenlik kaygısının arttığını da belirtiyor.

Demir, sokak aydınlatmalarına rağmen özellikle gece saatlerinde vatandaşların kendilerini güvende hissetmediğini ifade ediyor. Ayrıca, temizlik, bakım ve altyapı çalışmalarının artırılması gerektiğini, bu konuda yetkililerden destek beklediklerini de ekliyor.

Çocuklar İçin Güvenli Bir Ortam Talebi

Mahalle sakinlerinden Şule Çevik, metruk binaların çevrede ciddi tehlikeler oluşturduğunu belirterek, "Binalardan sürekli taşlar düşüyor. Bu yüzden araçlarını park etmek isteyenleri uyarıyoruz. Ayrıca sinek sorunu da yaşıyoruz. Mahallemize daha fazla yatırım yapılmasını istiyoruz. Otlar temizlensin, yollar yıkansın ve metruk binalar onarılsın" şeklinde konuşuyor.

Küçük çocuğu olduğunu söyleyen Çevik, güvenlik nedeniyle çocuğunu dışarı çıkarmaya korktuğunu aktarıyor. "Yakınımızda park da yok. Çocuklarımız için daha güvenli ve yaşanabilir bir mahalle istiyoruz" ifadeleriyle durumun ciddiyetini vurguluyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.