Eğitim »

Diyarbakır'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı İçin Öğrenciler Polis Eşliğinde Yetiştirildi

Diyarbakır’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu için okullara ulaşmaya çalışan öğrenciler, son dakikalarda polis yardımıyla sınav salonlarına yetiştirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Diyarbakır'da, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2026-YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin yolunu tuttular. Öğrencilerin kimlik ve sınav giriş belgeleriyle okullarına girişi sırasında, veliler okul çevresinde heyecanla bekledi. Okul görevlileri, öğrencilere okulları karıştırmamaları ve giriş belgelerinin kontrol edilmesi konusunda anonslar yaptı. Bazı öğrencilerin sınav yerlerini karıştırdığı gözlemlenirken, bu öğrenciler görevliler tarafından bekleyen motorize polis ekiplerine yönlendirildi. Bu sayede, öğrencilerin sınava girecekleri okullara zamanında ulaşmaları sağlandı.

(RK-Y)


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.