San Francisco'da A Milli Takım'ın Mağlubiyetine Dair Açıklamalarda Bulundu
A Milli Futbol Takımı oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Paraguay'a karşı alınan mağlubiyet sonrası hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Aktürkoğlu, takım olarak istenilen performansı gösteremediklerini ifade etti.
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında San Francisco Bay Area'da Paraguay ile karşılaştı ve maç sonucunda 1-0 mağlup oldu. Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, takım olarak beklentileri karşılayamadıkları için üzgün olduklarını söyledi. Aktürkoğlu, "Hepimizin çok daha büyük hedefleri vardı. Buraya gelirken çok emek verdik ancak istediğimiz sonuçları alamadık. İki maçta çok sayıda şut çektik ama birini bile kaleye atamadık. Bu sorumluluk tamamen bizde" dedi.
Eleştiriler Haklı
Aktürkoğlu, maç sonrası soyunma odasında teknik ekipten herhangi bir konuşma olmadığını belirtti. "Dünya Kupası’na getiren kişiler bizleriz. Beklentilerin yüksek olduğu bir turnuvadayız. Bu beklentiyi karşılayamadığımız için eleştiriler haklıdır" diyen Aktürkoğlu, mücadelelerinden dolayı takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu vurguladı. 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nda mücadele eden takımın tecrübesizliğinin etkili olduğunu belirten futbolcu, gelecekte daha iyi sonuçlar almak için çalışacaklarını söyledi.
Hakem Kararları ve Turnuvanın Zorluğu
Aktürkoğlu, Paraguaylı futbolcunun kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili olarak, "Hakemler, turnuva öncesinde yeni kuralları açıkladı. Ağzını kapatan oyuncuların ırkçılık veya kötü söz söyleyebileceği düşünülüyor. Ancak Mert'e küfür edildiğini biliyoruz. Hakemin VAR'dan verdiği karar doğruydu" şeklinde yanıt verdi.
Gelecek Beklentileri
Sonuçların kendilerine yakışmadığını belirten Aktürkoğlu, "Kalitemiz belli. Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale kaldık. Bu tür sonuçlar hayal kırıklığı yaratıyor. Ama bundan sonra daha iyi performans sergileyeceğimize inanıyorum. Uluslar A Ligi'nde yoğun bir fikstür bizi bekliyor ve bu süreçte başarı kazanmak için birlikte çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.
Aktürkoğlu, Dünya Kupası’nın sürprizlere açık bir turnuva olduğunu hatırlatarak, "Favoriler bile elenebiliyor. Biz de grubun favorilerindendik ama istenileni veremediğimiz için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bu takımın ayağa kalkması için sorumluluğu üzerimize alıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.