Erzurum'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı İçin Adaylar Heyecanla Bekledi
Erzurum'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için adaylar sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerine akın etti. Veliler ise dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti.
Erzurum'da, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için adaylar, sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerinde yoğun bir hareketlilik oluşturdu. Özellikle Erzurum Anadolu Lisesi ve Hamidiye Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi önemli okullarda büyük bir kalabalık gözlemlendi.
Adaylar, saat 09.00 itibarıyla aileleriyle birlikte okul önlerinde bir araya gelmeye başladı. Sınav giriş belgeleri ve kimlik kontrol işlemlerinin ardından, adaylar güvenlik aramalarından geçerek salonlara alındı. ÖSYM’nin belirlediği kurallara göre, saat 10.00’da okul kapıları kapatılarak içeriye yeni aday alınmadı. Sınav maratonu, saat 10.15’te başlamasıyla birlikte resmi olarak başladı.
Sınav sırasında öğrenciler, geleceklerini şekillendirmek için 165 dakika boyunca yoğun bir şekilde çalıştı. Dışarıda ise veliler, çocuklarının başarıları için dualar edip Kur’an-ı Kerim okuyarak destek verdi. Hava sıcaklığının etkisiyle okul bahçelerinde ve çevresindeki alanlarda bekleyen velilerin heyecanı, sınav süresince devam etti. Bu önemli günde, aileler çocuklarının yanında olmanın verdiği gurur ve kaygıyı bir arada yaşadı.