Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde MMAS'26 Çalıştayı Açılış Töreni Gerçekleştirildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Fen Bilimleri Enstitüsü ve Matematik Bölümü tarafından düzenlenen "Matematiksel Modelleme, Analiz ve Simülasyon" (MMAS’26) Çalıştayı'nın açılışı yapıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çalıştay, İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine, BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Marat Akhmet, Senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Tören, BEUN Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile başladı. Ardından, açılış konuşmaları yapıldı. İlk olarak söz alan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fikret Gölgeleyen, matematiksel modelleme ve analiz süreçlerinde yaşanan güncel gelişmelere değindi. Gölgeleyen, BEUN'un bu alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ve uygulamalı matematikte yürütülen araştırmaların hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önemli katkılar sağladığını vurguladı. Kendisi, bu katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e şükranlarını sundu.
Prof. Dr. Gölgeleyen'in ardından kürsüye gelen ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Marat Akhmet, BEUN'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'e ve çalıştaya katkı sunan akademisyenler ile yöneticilere teşekkür etti.
Prof. Dr. Akhmet’in konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, bilimsel disiplinlerin altında matematiğin merkezi bir konumda olduğunu ifade etti. Kutoğlu, güncel uygulamalı bilimlerin sağlam teorik zeminler üzerine inşa edilmesi gerektiğine dair bilim tarihinden örnekler sundu. BEUN'un özellikle fen bilimleri ve mühendislik alanlarında matematiğe büyük önem verdiğini belirten Kutoğlu, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm ekibe ve akademisyenlere teşekkürlerini sundu.
Açılış konuşmalarının ardından, dünyanın farklı ülkelerinden davet edilen saygın bilim insanları, matematiksel modelleme, diferansiyel denklemler, ters problemler, akışkan-yapı etkileşimi, yapay zekâ ve uygulamalı matematik konularındaki güncel araştırmalarını katılımcılarla paylaştı. Bu bilim insanlarına katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
Çalıştay, BEUN Fen Bilimleri Enstitüsü ve Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen "Matematiksel Modelleme, Analiz ve Simülasyon (MMAS’25) Çalıştayı"nın açılış töreninin ardından günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.