Adana Kozan'da Bir İş Yerinin Önünde Bulunan Büyük Akrep, İlginç Yorumlar ve Korkuya Neden Oldu.
Adana'nın Kozan ilçesinde bir esnaf, iş yerinin önünde bulduğu büyük siyah akreple ilgili ilginç yorumlarda bulundu. Akrebi koruma altına alan esnaf, bu durumu hem korkutucu hem de ilginç buldu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kozan'da Haziran ayında etkili olan yağışların ardından, Biçer Sokak'ta bir iş yerinin önünde büyük bir siyah akrep fark edildi. Esnaf İlim Bozkurt, akrebin araçların altında ezilmesini istemediği için onu bidonun içine koyarak koruma altına aldı. Bu durum, çevredeki vatandaşların dikkatini çekti.
Bozkurt, bölgede genellikle sarı renkli akreplerin görüldüğünü belirterek, "İlk kez böyle büyük ve siyah bir akrep gördük. Görenlerin ilgisini çekiyor. Her gelen akrebi bir akrabasına benzetiyor, buna çok şaşırdık" şeklinde konuştu.
Akrebe sinek vererek yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Bozkurt, "Doğaya saygımız var. Arabalar ezmesin diye aldık. Yukarıdaki dağlık alana bırakacağız, orada özgürce yaşasın" dedi. Bu şekilde, akrebin doğada yaşayabilmesi adına bir çözüm sunduklarını vurguladı.
İnternetten yaptıkları araştırmada akrebin zehirli olabileceğini öğrendiklerini anlatan Bozkurt, "Sarı ve siyah akreplerin zehirli olduğunu gördük. Bu daha büyük olduğu için dikkat çekti. Annesine bile benzeten oldu. Doğanın bir dengesi var; insan bunu neden akrabasına benzetir anlamadık" ifadelerini kullandı.