İzmir Buca'daki Zübeyde Hanım Huzurevi'nde Babalar Günü dolayısıyla özel etkinlik düzenlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Zübeyde Hanım Huzurevi'nde Babalar Günü nedeniyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Huzurevi sakinleri, Türk sinemasının unutulmaz örneklerinden biri olan "Babam ve Oğlum" filmini izleyerek duygusal anlar yaşadı. Etkinlikte huzurevi sakinleri, babalık ve aile ilişkileri üzerine düşüncelerini paylaştı.
İzmir Buca'da bulunan Zübeyde Hanım Huzurevi'nde, Babalar Günü dolayısıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Huzurevi sakinleri, Türk sinema tarihinin klasiklerinden olan "Babam ve Oğlum" filmini izleyerek hem duygusal hem de keyifli anlar yaşadı. Bu etkinlik, sakinlerin Babalar Günü'ne dair düşüncelerini paylaşma fırsatı sundu.
Babalığın Önemi Vurgulandı
Huzurevi sakini Şevket Öztürk, babalığın önemine dikkat çekerek, "Onlar artık aramızda yok, fakat çocuklarımız ve torunlarımız var. Babalık, büyük bir sorumluluk ve çocukları topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek çok önemli. Gençlerin yurt dışına gitmesini üzüntüyle karşılıyorum. Ülkemizde kalıp mutlu bir yaşam sürmelerini diliyorum" dedi.
Gerçek Babalık
Emekli öğretmen Turgut Temur ise "Baba olmak, sadece çocuk sahibi olmak değildir. Gerçek baba, evladının acısını kendi acısından daha fazla hissedebilen kişidir. İyi bireyler yetiştirmek gerekir. Tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Baba-Evlat İlişkisi
Kurum çalışanları ile güçlü bir baba-evlat ilişkisi kurduklarını belirten Niyazi Kül, "Toplumumuz daha sağlıklı ve güçlü bağlara ihtiyaç duyuyor. Tüm babaların sağlık ve mutluluk içinde bir Babalar Günü geçirmesini diliyorum. Gençlere de babalarının kıymetini bilmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum" dedi.
Evlat ve Baba İlişkisi
Sami Güler, huzurevindeki yaşamlarından memnun olduklarını ifade ederek, "Burada huzurluyuz. Kışın soğuk, yazın sıcak hissetmiyoruz. Babalar Günü'nü kutluyoruz" diye konuştu.
Kuşak Çatışması Üzerine Düşünceler
Ali Olpak, İvan Turgenyev'in "Babalar ve Oğullar" eserine atıfta bulunarak, kuşak çatışmasının devam ettiğini belirtti. "Babalık, içinde yaşanılan dönemle ilgilidir. Gençlere güvenmek gerekiyor" dedi.
Babalığın Güzelliği
Mehmet Cengiz, babalığın güzel bir duygu olduğunu vurgulayarak, "Buradaki çalışanlar bizim evlatlarımız gibi. Allah kimseye evlat acısı vermesin" diyerek tüm babaların Babalar Günü'nü kutladı.
Gençlere Tavsiyeler
Ali Durhan, gençlerin zor bir dönemde olduğunu belirterek, "Onların işi gerçekten zor. Herkesin Babalar Günü kutlu olsun" dedi. Huzurevi sakinlerinden Hüseyin İpçi de, burada güzel bakıldıklarını belirterek, "Burada herkes mutlu olsun, tüm babaların günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.