Asayiş »

İzmir Aliağa'da Babalar Günü'nde Denizde Çırpınan Baba ve İki Çocuğu Hayat Mücadelesi Veriyor

İzmir'in Aliağa ilçesinde Babalar Günü'nde denize giren baba ve iki çocuğu boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen ekipler, baba ve çocukları hayata döndürmek için yoğun çaba sarf etti.

Olay, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Şakran Sahili'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Manisa'da yaşayan Serkan Ş., Babalar Günü dolayısıyla çocukları 14 yaşındaki E.Ş. ve 10 yaşındaki Ş.E.Ş. ile birlikte İzmir'e geldi. Serinlemek amacıyla Şakran Sahili'nde denize giren baba ve çocukları, bir süre yüzdükten sonra çırpınmaya başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu ve bölgeye jandarma, Sahil Güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Can Pazarı İle Mücadele

Olay yerine gelen ekipler ve çevredeki vatandaşlar, baba ve çocukları kıyıya çıkarmak için yoğun bir çaba sarf etti. Bilinçleri kapalı halde sudan çıkarılan üç kişi için sahilde adeta zamanla yarıştı. Yapılan suni teneffüs ve diğer müdahale yöntemleri ile 10 yaşındaki erkek çocuğu Ş.E.Ş. nefes almaya başladı. Ancak kalbi duran 14 yaşındaki E.Ş. için dakikalar süren kalp masajı uygulandı ve bu sayede hayata döndürüldü.

Hayati Tehlike Sürekli

İlk müdahalelerin ardından ağır durumda olan yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. 10 yaşındaki Ş.E.Ş. İzmir Şehir Hastanesi'ne, baba Serkan Ş. ve kızı E.Ş. ise Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan baba ve iki çocuğunun hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi.

Olayın Görüntüleri Ortaya Çıktı

Öte yandan, yaşanan bu üzücü olaya ait görüntüler de ortaya çıktı. Babanın denize girdiği anların kaydedildiği olayla ilgili inceleme sürüyor. Olayın detayları, yaşanan can pazarının boyutlarını gözler önüne seriyor ve bu tür durumların önlenmesi için alınacak önlemlerin önemini bir kez daha vurguluyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.