Hakkari Çukurca'da Kayalıklardan Düşen Vatandaş AFAD ve UMKE Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
Hakkari Çukurca'da kayalıklardan düşen bir kişi, AFAD ve UMKE ekiplerinin başarılı operasyonuyla kurtarıldı. Yaralı vatandaş, zorlu arazi şartlarına rağmen 800 metre taşınarak hastaneye ulaştırıldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Olay, Hakkari-Çukurca kara yolu üzerindeki Avaore Şelalesi yakınlarında meydana geldi. Serinlemek ve doğa yürüyüşü yapmak amacıyla bölgeye giden bir kişi, kaygan zemin nedeniyle dengesini kaybederek metrelerce yükseklikten düştü. Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine, hemen ihbarda bulunuldu. Bu ihbar sonrası, ambulans ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeli olay yerine sevk edildi.
Ekipler, zorlu arazi koşullarına rağmen yaralı vatandaşa ulaşmayı başardı. İlk tıbbi müdahale olay yerinde gerçekleştirildi. Ardından, yaralı kişi sedye yardımıyla yaklaşık 800 metre uzaklıktaki sağlık ekiplerine taşındı. Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde, yaralı vatandaş tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.