Yaşam »

Kastamonu'da 530 Yıllık Geleneği Yaşatmak İçin 25 Çocuk Sünnet Edildi

Kastamonu'da 530 yıldır süregelen gelenek çerçevesinde ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklar için düzenlenen sünnet şöleni ile 25 çocuk sünnet edildi.

Kastamonu'da, 530 yıllık geleneğin yaşatıldığı sünnet şöleni, ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklar için düzenlendi. Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, çocuklar Kışla Parkı'ndan itibaren emniyet, off-road, motosiklet ve klasik araçlarla konvoy oluşturarak şehir turu attı. Mehteran takımının marşları eşliğinde gerçekleştirilen şehir turunun ardından çocuklar, Cumhuriyet Meydanı'nda Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi. Etkinlik daha sonra Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi'nde devam etti. Burada sünnet ettirilen çocuklar için dualar edildi. Ayrıca, Hz. Pir Şeyh Şab’an-ı Veli Camisi'nde sünnet olan çocuklara kına yakıldı ve altın hediye edildi. Çocuklar, daha sonra şölenin yapıldığı mesire alanına götürüldü. Mesire alanında çeşitli oyunlarla eğlenen çocuklara, hayırseverlerin destekleriyle bisiklet ve hediyeler dağıtıldı.

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Halil Alper, etkinliğin amacının çocukları mutlu etmek olduğunu belirterek, "Sultan 2. Beyazıt Vakfı’nın 530 yıllık geleneği olarak sürdürdüğümüz sünnet şölenimiz geleneksel olarak devam ettirilecektir. Geçen yıl da benzer bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl da güzel bir şölen düzenliyoruz. Paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olan bu gelenek, nesilden nesile aktarılmalıdır. Sünnet olan çocuklarımızın vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar olmasını temenni ediyorum. Etkinlik boyunca çocuklar için çeşitli eğlenceler düzenleyeceğiz ve sonunda hediyeler vereceğiz" dedi.

Etkinliğe katılan Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün ihtiyaç sahibi ailelere yönelik düzenlediği etkinliğin Kastamonu için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Uluay, "Bu tür organizasyonların diğer kurumlar tarafından da yapılmasını temenni ediyorum. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ilimizde birçok faaliyeti bulunmaktadır ve inşallah daha güzel hizmetlerle birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Türk örf ve adetlerinin yaşatılmasındaki rolüne dikkat çekerek, "Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi önemlidir. Masrafların karşılanarak çocukların topluma kazandırılması büyük bir değer taşımaktadır. Emek verenleri tebrik ediyorum" dedi.

Oğlunun sünnet olduğunu belirten Doğan Kayran, "İlk defa böyle bir şenlik görüyorum. Organizasyon çok güzel olmuş, emeği geçenlerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Sünnet olan Bayram Kayran ise, "Burada olmaktan mutluyum. Eğleniyorum, en çok yüz boyama ve bisiklet dağıtımını sevdim" dedi.

Sünnet şölenine Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci ve çeşitli kurum müdürleri de katıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.