İsrail Maliye Bakanı Smotrich, Lübnan'dan çekilmeyeceklerini açıkladı.
İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hizbullah'ın varlığı süresince İsrail askerlerinin Lübnan'dan çekilmeyeceğini duyurdu. Smotrich, "Bu kesinlikle olmayacak" diyerek, güvenlik bölgesinin korunmasına vurgu yaptı.
İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın varlığına ilişkin sert ifadeler kullandı. Smotrich, "Hizbullah Lübnan’da var olduğu sürece Beaufort Sırtı da dahil olmak üzere, İsrail’in Lübnan’daki güvenlik bölgesinden çekilmesi söz konusu olmayacak" şeklinde konuştu. Bakan, bu askeri gücün Lübnan hükümetinin bir parçası olmaması ve İsrail için bir tehdit oluşturacak askeri yeteneklerden yoksun kalması gerektiğini belirtti. Smotrich, "Ancak o zaman yeni güvenlik düzenlemeleri üzerinde görüşme imkanı doğabilir" dedi.
Smotrich, Hizbullah’ın sadece silahsızlandırılması değil, aynı zamanda tamamen dağıtılması gerektiğini vurguladı. "Hizbullah, Lübnan’daki siyasi gücünden mahrum kalmadığı sürece, İsrail’in kuzey sakinlerini tehdit etme potansiyeli devam edecektir. Bu nedenle, biz iktidarda olduğumuz sürece, Lübnan’dan geri çekilme olmayacak" şeklinde ifadelerde bulundu. Ayrıca, ABD'nin bu konuda baskı yapabileceğine dair sorulara yanıt veren Smotrich, "Bu pozisyonda kararlıyız ve ABD’li yetkililere bunu açıkça belirttik" dedi.
Şu anda bile, elde ettikleri kazanımları derinleştirmeye devam ettiklerini aktaran Smotrich, hem yer üstündeki hem de yer altındaki terörist altyapısının yok edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Hizbullah’ın son 15-20 yılda inşa ettiği, kilometrelerce uzanan stratejik yer altı altyapısını temizleyeceğiz, bozacağız ve yok edeceğiz" ifadeleriyle durumun ciddiyetini vurguladı.