Gaziantep Şahinbey'de Çocuk Görme Nedeniyle Yaşanan Olayda 10 Yıl Hapis Cezası Verildi
Gaziantep'te çocuk görme hakkı nedeniyle yaşanan tartışma, silahlı saldırıya dönüşerek mahkemeye taşındı. Dava sonucunda, sanığa kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Eski kayınpederin tutuklanmasına karar verildi.
Gaziantep’te, 2 yıl önce çocuğunu almak için eski kayınpederinin evine motosikletle giden bir şahsın silahla vurulması sonucu açılan davada karar çıktı. Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Ahmet Y. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşma sırasında sanık Ahmet Y., eski damadı Mehmet K. tarafından sürekli rahatsız edildiğini iddia etti.
Sanık, "Kızımla ayrıldıktan sonra sürekli bizi rahatsız ediyordu. Telefonla arayıp hakaretler ediyordu. Olaydan önce de bana küfür ederek, 'Hepinizi öldüreceğim' şeklinde tehditler savurdu" dedi. Savunmasına devam eden Ahmet Y., mahkeme kararına göre eski damadının çocuğunu iki haftada bir pazar günü görme hakkı olduğunu belirtti. Ancak, buna rağmen Mehmet K.’nın belirlenen günler dışında da arayarak gelmek istediğini ifade etti.
Olay günü, eski damat Mehmet K. ile sanık arasında gergin bir diyalog yaşandığı belirtildi. Ahmet Y., çocuğun hazırlanmakta olduğunu söylerken, Mehmet K. hakaret ederek çocuğu alacağını ifade etti. Bu durum üzerine sanık, çocuğu bir daha göstermeyeceğini belirtti. Yaşanan tartışmada, sanık silahını çıkarttı ve aralarında arbede yaşandı. Bu esnada silah ateş aldı.
Olayın mağduru Mehmet K. ise, sanığın kendisini tahrik ettiğini ve evinin önünde beklediği sırada sanığın kendisini içeri çağırdığını belirtti. Olay anında silahlı saldırıya uğradığını ve ciddi şekilde yaralandığını ifade etti. Mehmet K., sanığın çocuklarına 'Vurun, öldürün' dediğini ve kendisine yumruklarla saldırdıklarını söyledi. Aldığı yaralanma nedeniyle sağlığının olumsuz etkilendiğini, geceleri uyuyamadığını belirtti.
Mahkeme, sanığa kasten öldürmeye teşebbüsten 10 yıl 10 ay hapis cezası vererek tutuklanmasına hükmetti. Olayın geçmişi, 19 Ağustos 2024 tarihinde Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Ünaldı Mahallesi’nde meydana geldi. Çocuk görmek için eski kayınpederinin evine giden Mehmet K. ile Ahmet Y. arasında tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi sonucu silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Olay sonrası Mehmet K. hastaneye kaldırılmıştır.