Konya Beyşehir'de Nilüfer Bahçesi, Yaz Döneminde Yerli ve Yabancı Ziyaretçileri Ağırıyor.
Konya’nın Beyşehir ilçesindeki nilüfer bahçesi, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Beyşehir Gölü kıyısında yer alan bu bahçe, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor.
Beyşehir Gölü’ndeki Çiftlik Mahallesi’nde bulunan nilüfer bahçesi, Türkiye’nin en büyük nilüfer bahçesi olarak öne çıkıyor. Ziyaretçiler, sazlıkların arasındaki teknelerle bu eşsiz alana ulaşabiliyor. Sarı ve beyaz nilüfer çiçeklerinin açtığı bu bahçe, göl yüzeyindeki su kuşları ve yemyeşil doğasıyla birlikte, fotoğraf tutkunları ve düğün çekimleri için ideal bir mekan haline geliyor. Ziyaretçiler, bahçenin sunmuş olduğu doğal güzellikleri fotoğraf ve videolarla ölümsüzleştirerek sosyal medya platformlarında paylaşıyorlar.
Tekne turu işletmecisi İbrahim Erdoğan, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle göldeki su seviyesinin önemli ölçüde düştüğünü ve bu durumun tur sezonunu olumsuz etkilediğini belirtti. Ancak bu yıl yağan yağmurlar sayesinde Beyşehir Gölü’nün yeniden canlandığını ifade etti. Mayıs ayında başlayan nilüfer sezonunun ağustos ayına kadar devam ettiğini aktaran Erdoğan, ziyaretçilerin bu çiçekleri yakından görme fırsatı bulduğunu kaydetti. Nilüfer bahçesine olan ilginin her yıl arttığını ve ziyaretçilerin gördükleri manzaralardan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ayrıca, çevrelerinde bu güzellikleri tavsiye ettiklerini de sözlerine ekledi.
Beyşehir’in tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan Eşrefoğlu Camisi, Eflatunpınar, Leylekler Vadisi ve Derebucak Çamlık Mağaraları gibi noktalara nilüfer bahçesinin de dahil olduğunu vurgulayan Erdoğan, bölgenin son yıllarda önemli bir turizm merkezi haline geldiğini ifade etti. Bununla birlikte, yaz aylarıyla beraber gölde buharlaşma nedeniyle su kayıplarının yeniden başladığına dikkat çekti. Erdoğan, su seviyesindeki düşüşün sınırlı kalmasını ve tekne turlarının sezon sonuna kadar kesintisiz bir şekilde devam etmesini umduğunu belirtti.