Ordu Altınordu'da Engelli Gündüz Bakım Merkezi'nin Yapımı Devam Ediyor.
Ordu Altınordu ilçesinde engelli bireyler ve aileleri için inşa edilen Engelli Gündüz Bakım, Aile Danışmanlığı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışmalar aralıksız sürüyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen bu önemli projede, Şirinevler Mahallesi'nde yer alan merkezin temel imalatları tamamlandı. Şu anda üst katların inşaat çalışmaları devam ederken, engelli bireylerin sosyal yaşama daha aktif katılımını sağlamayı hedefleyen bu merkez, ailelere yönelik danışmanlık ve destek hizmetleri sunarak önemli bir ihtiyaca cevap verecek.
Çalışmalar Planlı Şekilde İlerliyor
Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri tarafından yürütülen inşaatta, yalıtım imalatları ve temel ile birinci kat betonarme imalatları tamamlandı. Çatı döşemesi kalıp çalışmaları da sürerken, donatı imalatları ve zemin kattaki tuğla duvar örme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.
Toplamda 1.777 metrekare kapalı alana sahip olacak olan merkez, 966 metrekarelik zemin kat ve 811 metrekarelik birinci kattan oluşacak. Engelli bireylerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan merkezde modern ve fonksiyonel kullanım alanları yer alacak. Zemin katta sosyal servis birimleri, idari ofisler, kafeterya ve mekanik alanların yanı sıra 0-6 yaş grubundaki çocuklar için etkinlik, oyun ve uyku odaları bulunacak.
Birinci katta ise çok amaçlı salon, çeşitli atölyeler, grup eğitim derslikleri ve bireysel eğitim odaları yer alacak. Ayrıca, proje kapsamında merkezin çevresinde engelli bireylerin kullanımına uygun oyun gruplarıyla donatılmış özel bir park alanı oluşturulacak.
Merkez tamamlandığında, engelli bireylerin sosyal, eğitsel ve rehabilitasyon ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermesi bekleniyor. Ayrıca, ailelere sunulacak danışmanlık hizmetleriyle de önemli bir sosyal destek noktası olacağı öngörülüyor.