Yerel »

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2026-2029 dönemi için Dünya Belediyeler Birliği Konseyi'ne seçildi.

Muğla, dünyanın önde gelen şehirlerinin yer aldığı Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Konseyi'nde 2026-2029 dönemi için temsil edilecek. Bu başarı, Muğla'nın uluslararası alandaki temsiliyetini güçlendirecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, uluslararası düzeydeki temsiliyetini artıran önemli bir adım daha attı. Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Genel Kurulu'nda alınan kararla Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2026-2029 dönemi için Dünya Konseyi üyeliğine seçildi. Bu üyelik, Muğla'nın yanı sıra Madrid, Roma, Barselona, Vancouver, Mexico City, Buenos Aires, Jakarta ve Seul gibi önemli şehirlerin de yer aldığı bir platformda bulunmasını sağlayacak.

Fas’ın Tanca kentinde gerçekleştirilen UCLG Dünya Kongresi kapsamında kesinleşen bu üyelik, Muğla'nın farklı coğrafyalardaki yerel yönetimlerle karar alma süreçlerinde daha etkin olmasına olanak tanıyacak. Bu durum, kentimizin uluslararası yerel yönetim ağlarındaki görünürlüğünü artıracak ve Muğla'nın etkinliğini güçlendirecek.

UCLG Dünya Kongresi'ne katılan Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kongre süresince UCLG MEWA Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı olarak "COP31: Akdeniz Şehirleri ve Bölgelerinin Konumlandırılması" başlıklı bir oturumda konuşma yapma fırsatı buldu.

Başkan Aras, Muğla'nın 1.500 kilometrelik kıyı şeridi, zengin biyoçeşitliliği ve turizm ile tarıma dayalı ekonomik yapısıyla iklim krizinin etkilerini doğrudan hisseden şehirlerden biri olduğunu vurguladı. İklim değişikliğiyle mücadelede uluslararası ve bölgesel iş birliklerinin önemine dikkat çekti.

Başkan Aras, Muğla’yı doğası, kültürü, turizmi ve tarımsal üretimi ile Akdeniz’den dünyaya açılan bir şehir olarak konumlandırdıklarını ifade ederek, "Dünya Kenti Muğla" hedefimiz doğrultusunda uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye, kentimizin iklim dayanıklılığını artırmaya ve yerel değerlerimizi küresel ölçekte görünür kılmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Türkiye’nin ev sahipliğine aday olduğu COP31 sürecinin hem Muğla hem de dünya için önemli fırsatlar sunduğunu belirten Başkan Aras, fosil yakıtlardan çıkış ve adil dönüşüm konularında güçlü iş birliklerinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dünya Konseyi üyeliği ile birlikte küresel ölçekte yerel yönetim politikalarının şekillendirilmesine katkı sunacak ve kentin uluslararası platformlardaki temsil gücünü daha ileriye taşıyacaktır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.