Yerel »

Muğla Gümüşlük'te Denizdeki Atıklar İçin Temizlik Çalışması Yapıldı

Muğla'nın Gümüşlük Mahallesi'nde düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliği, çevre bilincini artırmayı amaçlıyor. Bodrum Belediyesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen bu etkinlikte, gönüllü dalış ekipleri denizden atık topladı.

Deniz dibi temizliği etkinliği, Bodrum Belediyesi tarafından 12 yıldır "Denize En Çok Mavi Yakışır" sloganıyla devam ettirilmektedir. Bu haftaki durak Gümüşlük Mahallesi oldu. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen Meclis Üyeleri Candan Topdemir ile İlknur Ülküm Seferoğlu, belediye personeli, gönüllüler ve yerel halk katılım gösterdi.

Etkinlik çerçevesinde, belediye personeli ve Green Rangers gönüllü dalış ekibinden oluşan ekip, Gümüşlük koyunda deniz dibi temizliği yapmak üzere suya daldı. Yapılan çalışmalar sonucunda toplamda yaklaşık 250 kilogram atık denizden çıkartıldı. Bu atıklar arasında özellikle tek kullanımlık cam ve plastik şişeler, metal parçaları, balıkçılık malzemeleri ve dikkat çeken bir güneş paneli gibi çeşitli atıklar yer aldı.

Toplanan atıklar, çevre bilincinin artırılması amacıyla Gümüşlük sahilinde sergilendi. Daha sonra ise bu atıklar, Konacık Mahallesi’nde bulunan 1. Sınıf Atık Merkezi’ne taşındı.

Denizlerin korunmasına katkı sağlamak ve çevre farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, 1 Temmuz Çarşamba günü Gümbet Mahallesi’nde devam edecek. Böylece yerel halkın denizlerin temizliği konusunda daha duyarlı hale gelmesi hedefleniyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.