Muğla Menteşe'de Gerçekleşen Geleneksel Müzik Yarışması'nda Öğrenciler Yeteneklerini Sergiledi
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Menteşe Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Geleneksel Sınıflar Arası Müzik Yarışması, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yarışmada öğrencilerin yetenekleri sergilendi ve müzik dolu anlar yaşandı.
Menteşe Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Yunus Dabakoğlu’nun yönlendirmesi ile sahne alan öğrenciler, performanslarıyla dikkat çekti. Yarışmanın jüri heyetinde Muğla'nın deneyimli müzik öğretmenleri Barış Korkut, Töre Albur ve Esma Dilman yer aldı. Jüri üyeleri, birbirinden başarılı performanslar arasında seçim yapmakta oldukça zorlandı.
Birincilik Ödülünü 'Aforizma' Kazandı
Yarışma sonunda, seslendirdikleri 'Farzet' şarkısıyla büyük beğeni toplayan 'Aforizma' isimli grup, birincilik ödülüne layık görüldü. 'İyileşiyorum' isimli parçayla Grup Aşiyan ikinci olurken, 'Lal' isimli şarkıyla Grup 7 üçüncülüğü elde etti.
Dereceye giren öğrenciler, Menteşe Anadolu Lisesi okul idaresinin elinden başarı belgelerini aldılar. Müzik öğretmeni Yunus Dabakoğlu, "Öğrencilerimiz yıl boyunca büyük bir özveriyle çalıştılar. Hem eğitimdeki başarılarını hem de yeteneklerini müzikte sergilediler" dedi.
Okul müdürü Mehmet Akif Ağır, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, sanata ve sanatçıya desteklerinin süreceğini vurguladı. Geleceğin sanatçı adaylarını bir araya getiren bu anlamlı etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından bir sonraki yıl yeniden buluşmak üzere sona erdi.