Avrupa Birliği, Venezuela'daki Depremler Sonrası Yardım İçin Copernicus Sistemini Aktif Hale Getirdi.
Avrupa Birliği, Venezuela'daki depremlerin ardından meydana gelen yıkım için Copernicus uydu sistemini devreye aldı.
Venezuela’da art arda meydana gelen 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından, bölgede arama-kurtarma çalışmaları hızla sürdürülüyor. Bu bağlamda, Avrupa Birliği (AB) harekete geçerek Copernicus uydu sistemini devreye aldı. AB Komisyonu’nun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Hadja Lahbib, "Venezuela’daki depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Oradaki saha ekibimiz ve ortaklarımızla durumu yakından takip ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.
AB tarafından sağlanan destekle, Copernicus uydu sisteminin devreye alındığını belirten Lahbib, "AB tarafından finanse edilen ortaklarımız halihazırda sahada yardım sağlıyor, Copernicus devreye alındı ve yardımı artırmaya hazırız" ifadelerini kullandı. Bu sistem, iklim değişikliği, çevre yönetimi ve sivil güvenlik konularına odaklanan küresel bir Dünya gözlem programı olarak öne çıkıyor.
Copernicus, farklı özel uydular ve yer istasyonları aracılığıyla sürekli veri sağlayarak, afet yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli katkılar sunmaktadır. Bu tür sistemler, doğal afetlerin etkilerinin azaltılması ve hızlı müdahale için kritik bir rol oynamaktadır.