Sağlık »

Ankara'da Türk Kızılay, Venezuela Kızılhaçı'na Yardımda Bulunmaya Hazır

Türk Kızılay, Venezuela'nın kuzey kıyısında yaşanan depremlerin ardından Venezuela Kızılhaçı'na her türlü yardıma hazır olduklarını duyurdu. Depremler, ülkenin geniş bir bölümünde hissedildi.

Venezuela'nın kuzey kıyısında, önceki gece meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki depremler, bölge halkını derinden etkiledi. Özellikle ikinci depremin büyüklüğü, son asırda kaydedilen en büyük sarsıntı olarak kayıtlara geçti. Sarsıntılar, başkent Caracas'tan başlayarak çok geniş bir alanda hissedildi.

Bu gelişmelerin ardından Türk Kızılay, Venezuela Kızılhaçı ile iletişime geçerek, "Her türlü yardıma hazırız" mesajını iletti. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Venezuela halkının yaşadığı zorluklara duyduğu empatiyi dile getirerek, "Venezuela halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili birimlerimiz Venezuela Kızılhaçı ile sürekli iletişim halindeler. Uzman afet müdahale ekiplerimiz ile birlikte kardeş Venezuela halkının insani yardım ihtiyaçlarını karşılamak için hazırız" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra, Türk Kızılay, Venezuela Kızılhaçı ile birlikte bölgeye yardım ekibi gönderme sürecini istişare ederek, gerekli adımları atmayı planlıyor. Yardımların en kısa sürede ulaştırılması için çalışmalar devam etmekte.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.