Yerel »

Tunceli Geyiksuyu'nda Kadın Üreticilerin Katılımıyla Çilek Hasadı Yapıldı

Tunceli Geyiksuyu köyünde kadın üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilen çilek hasadı, verim ve kalite açısından yüz güldürdü. Üreticiler, çilek üretim alanlarını genişletme hedeflerini dile getirdi.

Tunceli'nin Geyiksuyu köyünde, kadın çiftçilerin tarımsal üretime daha fazla katılımını sağlamak ve yenilikçi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen Albion Çilek Projesi çerçevesinde bir tarla günü etkinliği düzenlendi. Bu etkinliğe, Tarım ve Orman İl Müdürü Yavuz Suat Pala ve kurum teknik personeli katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı" kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, çilek bahçelerinde hasat yapılarak üretim süreci yerinde incelendi. Proje dahilinde üretim yapan kadın çiftçiler, elde ettikleri verim ve ürün kalitesinden oldukça memnun olduklarını belirtti. Üreticiler, çilek yetiştiriciliğinin bölge için önemli bir gelir kaynağı olabileceğini vurgulayarak, üretim alanlarını genişletme niyetinde olduklarını ifade etti.

Etkinlikte kadın üreticilerle bir araya gelen İl Müdürü Yavuz Suat Pala, tarımsal üretimde kadınların rolünün giderek daha da güçlendiğini dile getirerek, üreticilere desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.