Kültür Sanat »

Tokat'ta 12 Bin Kişiye Aşure İkramı Yapıldı

Tokat Belediyesi, Muharrem ayının 10'uncu günü dolayısıyla 12 bin kişiye aşure ikram etti. Aşure günü, paylaşma ve dayanışma kültürünün önemli bir parçası olarak vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Tokat Belediyesi, Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla kentin çeşitli noktalarında kurduğu stantlarla 12 bin kişilik aşure dağıttı. Aşure, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren, paylaşmanın ve dayanışmanın sembolü olarak, etkinliğe katılanlar arasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Kurulan ikram noktaları arasında Taşhan, Yeraltı Çarşısı, Behzat Camii, Sulusokak Tokat Belediyesi Şehir Müzesi Önü, Aşevi Sosyal Market Önü, Karşıyaka Merkez Camii, Novada AVM Önü, Hıdırlık Önü, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi ve Devlet Hastanesi önünde yer alan stantlar bulunmaktaydı.

Tokat Belediyesi ekipleri, aşureleri özenle hazırlayarak, vatandaşlara ücretsiz olarak sundu. Bu özel günde, binlerce kişi Aşure Günü'nün manevi atmosferini birlikte yaşadı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Aşure Günü'nün paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Yazıcıoğlu, "Muharrem ayı; birlik, beraberlik, paylaşma ve bereket ayıdır. Aşure ise farklılıkların bir araya gelerek oluşturduğu güzelliğin ve kardeşliğin sembolüdür. Tokat Belediyesi olarak bu güzel geleneğimizi yaşatmak ve hemşerilerimizle bereketi paylaşmak adına şehrimizin farklı noktalarında 12 bin kişilik aşure ikramında bulunduk. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Aziz milletimizin ve İslam aleminin Aşure Günü mübarek olsun" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.