Güncel »

Yürekleri Isıtan Görüntü: Çilek Mahallesi Sakinleri Güvercini Kurtardı!

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, ayağına ip dolandığı için hareket edemeyen bir güvercin, çevredeki vatandaşların dikkati ve duyarlılığı sayesinde kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalle sakinleri, yerde çırpınan ve uçmakta güçlük çeken bir güvercin fark etti. Kuşun yanına yaklaşan vatandaşlar, güvercinin ayağına sıkıca dolanmış bir ip olduğunu gördü.

Duruma kayıtsız kalmayan mahalleli, güvercini incitmeden yakalayarak koruma altına aldı. Vatandaşların dikkatli müdahalesiyle güvercinin ayağındaki ip kesilerek temizlendi.

Yapılan kontrolün ardından herhangi bir yarası olmadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılan güvercin, vatandaşlar tarafından yeniden doğal ortamına bırakılarak gökyüzüne salındı. Çevre sakinleri, bu tür durumlarda herkesin sokak hayvanlarına ve kuşlara karşı aynı duyarlılığı göstermesi gerektiğini belirtti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.