Antalya Gazipaşa'da Fırtına Sonrası 57 Üreticiye Naylon Desteği Sağlandı
Antalya Gazipaşa'da, fırtına ve dolu nedeniyle zarar gören 57 çiftçiye toplamda 72 bin 100 metrekare naylon desteği verildi. Bu destek, üreticilerin maddi kayıplarını telafi etmeyi hedefliyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa ilçesinde bu yıl Ocak ayında meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu nedeniyle seralarında hasar gören çiftçilere yönelik bir yardım kampanyası başlattı. Özellikle Macar, Çobanlar ve Beyrebucak mahallelerinde etkili olan hava koşulları, birçok üreticinin serasında ciddi zarara yol açtı. Yırtılan naylonlar nedeniyle üretim süreçleri aksayan çiftçilere, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından destek verilmesi kararlaştırıldı.
Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Gazipaşa'da 37 üreticiye toplamda 23 bin metrekare sera naylonu dağıtımı yapıldı. Daha önceki dağıtımda başvurusu yetişmeyen diğer üreticiler için ise Gazipaşa Kültür Merkezi önünde bir ek dağıtım gerçekleştirildi. Toplamda 57 üreticiye 72 bin 100 metrekare naylon desteği sağlandı.
Naylon Desteği Üreticiler İçin Değerli
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bu hibe desteği, Gazipaşalı üreticiler için büyük önem taşıyor. Sera naylonunun kilogram fiyatının 180 TL olduğu belirtilirken, üreticiler bu desteğin kendileri için son derece kritik olduğunu vurguladı. Birçok çiftçi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Büyükşehir Belediyesi’ne Teşekkürler
Çobanlar Mahallesi'nde üretim yapan Mehmet Karataş, "Domates ekili seramızın naylonu hava muhalefeti nedeniyle yırtıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri geldiler, seraları kontrol ettiler. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği naylonu aldık, teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Diğer bir üretici Hatmi Şerife Yılmaz ise, eşinin rahatsız olduğunu ve sadece tek sezon domates ekimi yaptığını belirterek, sera naylonu desteğinin kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi naylonumuzu verdi, Allah razı olsun, iyi ki varsınız" dedi. Macar Mahalle Muhtarı Emrah Çelik de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman üreticilerin yanında yer almasının kendileri için son derece değerli olduğunu dile getirdi.