Asayiş »

İstanbul Esenler'de Sahte Plaka Basımı Yapan 4 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Esenler'de gerçekleştirilen operasyonda, sahte plaka basımı yapan 4 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen materyaller arasında uyuşturucu ve plaka basım makineleri yer aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti ile mücadele kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirdi. Esenler ilçesinde, 24 Haziran'da yapılan çalışmalardan sonra, narkotik madde ticareti yaptıkları belirlenen şüphelilerin Turgut Reis Mahallesi'ndeki iki adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Bu operasyonda M.C. isimli bir çocuk ile S.F.Ç., M.K. ve M.İ. isimli yetişkinler yakalandı. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin makinelerle sahte plaka basımı yaptığı tespit edildi.

Gerçekleştirilen aramalarda 36 gram marihuana, 66 adet lyrica hap, 1 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet plaka presi ve mühür, boyama makineleri, 87 adet basılmış app plaka, 238 adet boş plaka ve 500 adet harf ve rakam kalıbı ele geçirildi. Ayrıca, operasyonda 14 bin 605 lira nakit para da bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerden M.C. ve M.İ.'nin "Resmi Belgede Sahtecilik" suçundan yürütülen tahkikat sonrası serbest bırakıldığı, S.F.Ç. ve M.K.'nın ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.