Aydın'da 190 Bin Öğrenci 2025-2026 Eğitim Yılını Tamamladı
Aydın'da 2025-2026 eğitim öğretim yılı sona ererken, 190 bin 553 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Aydın ilinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte, 843 okulda eğitim gören 190 bin 553 öğrenci yaz tatiline çıkmak için karnelerini aldı. Karnelerin dağıtıldığı tören, Çakırbeyli İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Aydın Valisi Dr. Osman Varol, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve protokol üyeleri katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, günün önemine dair bir konuşma yaptı. Vali Varol ise öğrencilere hitap ederek, eğitim hizmetlerinin devletin sunduğu en önemli hizmetlerden biri olduğunu vurguladı. "Eğitim sayesinde çocuklarımıza kim olduklarını, bugünlere nasıl geldiklerini, sahip oldukları kültürü ve değerleri aktarabiliyoruz" diyen Vali Varol, "Ayrıca, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımı kazandırarak, onların hem kendi kimliklerine sahip çıkan hem de modern dünyanın rekabet koşullarına ayak uydurabilen bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Milletimizin dünyada hak ettiği yere ulaşmasının yolu güçlü bir eğitimden geçiyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Çakırbeyli İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Orkestrası'nın müzik dinletisi, izleyicilerden ilgi gördü. Ayrıca, Mustafa Kiriş Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi'nin performansı da büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından Vali Varol, Başkan Çerçioğlu ve diğer protokol üyeleri, birinci ve dördüncü sınıf öğrencilerine karnelerini takdim etti.