Yaşam »

Kayseri'de Zambiya Vatandaşı Dominic Singoma, Müslümanlık İhtida Merasimi ile 'Musa' Adını Aldı.

Kayseri’de yaşayan Zambiya vatandaşı 28 yaşındaki Dominic Singoma, Müslümanlık kabul ederek 'Musa' ismini aldı. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ihtida merasiminde, kurban kesildi ve dua edildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Zambiya vatandaşı Dominic Singoma, Kayseri İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida merasimiyle Müslüman oldu. 28 yaşındaki Singoma, merasimde İl Müftülüğü Personel Şube Müdürü Mustafa Alas’ın Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yer aldı. Programda, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, İslam dininin temel esasları hakkında bilgiler vererek, Dominic Singoma’nın şehadet getirmesini sağladı. Merasim, yapılan dua ile sona erdi.

İl Müftüsü Ayvaz, İslam dininin barış, merhamet ve kardeşlik dini olduğunu ifade ederek, ihtida eden Musa’yı tebrik etti. Bu merasim, Kayseri’de yaşayan Zambiya vatandaşı için önemli bir dönüm noktası oldu ve toplumsal bir kaynaşma örneği olarak öne çıktı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.