Asayiş »

Burdur Merkez'de Kaybolan İki Kadın Ekipler Tarafından Sağ Olarak Kurtarıldı

Burdur Gölü'nde kano ile kaybolan iki kadın, ekiplerin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda sağ olarak bulundu. Antalya'dan kano yapmak için gelen kadınların, telefonlarının şarjının bitmesi nedeniyle ihbarda bulunulmuştu.

Burdur Gölü'nde meydana gelen olay, saat 16.00 civarında Burdur Polis Göl Tesisleri mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, O.B. (38) ve B.A. (20) saat 16.00’da kano ile göle açıldıklarını, saat 18.30'a kadar Lisinia bölgesinden çıkış yapacaklarını bildirmişlerdi. Ancak belirtilen saatte kendilerinden haber alınamaması üzerine, yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine, bölgeye polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, kaybolan iki kadını bulmak için gölde, karadan ve termal dron desteğiyle geniş çaplı bir arama kurtarma çalışması başlattı.

Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Burdur Gölü’nde kaybolan iki kadın Karakent mevkiinde sağ olarak bulundu. Kadınların Antalya’dan kano yapmak üzere Burdur Gölü’ne geldikleri, karaya çıktıktan sonra telefonlarının şarjının bittiği ve bu nedenle yakınlarına haber veremedikleri öğrenildi. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen iki kadın, tedbir amaçlı olarak Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kaybolan kadınların sağ olarak bulunması, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.