Silopi'de Sağlık Zirvesinde Sağlık Sorunları ve Çözüm Önerileri Konuşuldu
Silopi'de gerçekleştirilen sağlık zirvesinde, sağlık çalışanlarının sorunları ve ilçenin sağlık altyapısı hakkında istişarelerde bulunuldu. Sağlık-Sen Başkanı Anmal, yerel yönetimlerin rolünün önemini vurguladı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sağlık-Sen Şırnak Şubesi, Silopi'de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek sağlık sektöründeki sorunları kapsamlı bir şekilde ele aldı. Zirvede, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklar, ilçenin sağlık altyapısının durumu ve gelecekteki sağlık hizmetleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Sağlık-Sen'in Şube Başkanı Sabğatullah Anmal ve beraberindeki heyet, GIRIK-DER ve BEREDERYA Derneği'ni ziyaret ederek, sağlık alanındaki sorunların çözümü için istişarelerin önemine dikkat çekti.
Görüşmelerde, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için kurumsal istikrarın sağlanması gerektiği vurgulandı. Yerel yöneticilerin sağlık yönetiminde daha etkin bir rol alması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Anmal, Silopi'nin Türkiye'nin Orta Doğu'ya açılan kapılarından biri olduğunu belirterek, sağlık altyapısındaki kronik sorunların yeterince gündeme alınmadığını ifade etti.
Anmal, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ağır iş yükü altında görev yaptığını, kamu kurumlarındaki personel eksikliğinin çalışanları zor durumda bıraktığını belirtti. "Sağlık-Sen olarak, sadece üyelerimizin hakları için değil, sağlık sisteminin güçlenmesi için de mücadele ediyoruz. Sorunların çözümünde sivil toplum kuruluşlarının katkısı büyük önem taşıyor" dedi.
Sağlıkta İstikrarın Önemi
GIRIK-DER Başkan Yardımcısı İbrahim Utfurak, sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik önerilerin değerlendirildiğini belirtti. Özellikle son on yılda 8 kez değişen İl Sağlık Müdürü'nün sağlık hizmetlerinde kurumsal istikrarı olumsuz etkilediğini ifade eden Utfurak, sürekli yönetim değişikliklerinin uzun vadeli projelerin sürdürülebilirliğini zorlaştırdığını söyledi. "Sağlık alanında kalıcı başarı, istikrarlı bir yönetim anlayışıyla mümkündür. Yerel kadroların sağlık yönetiminde daha fazla sorumluluk alması, hem hizmet kalitesini artıracak hem de vatandaş memnuniyetini artıracaktır" şeklinde konuştu.
Berederya Derneği Başkanı Selim Taşkın da bu buluşmanın kurumlar arası dayanışmayı güçlendirdiğini belirtti. Taşkın, "Bu anlamlı görüşme, sağlık alanındaki sorunların çözümünde ortak akılla hareket edilmesinin önemini ortaya koymuştur" dedi.
Gerçekleştirilen ziyaretler, karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona ererken, sağlık alanında ortak çalışma kültürünün sürdürülmesi gerektiği mesajı verildi.