Yaşam »

Tunceli'de 2 Yaşından Beri Piyano Çalan Demirhan Gündoğdu, Hedefi Fazıl Say Gibi Olmak.

Tunceli’de yaşayan 8 yaşındaki Demirhan Gündoğdu, 2 yaşında piyano çalmaya başladı ve hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor. Ailesinin desteğiyle büyüyen minik yetenek, Fazıl Say gibi dünyaca ünlü bir piyanist olmayı hedefliyor.

Tunceli'de yaşayan 8 yaşındaki Demirhan Gündoğdu, müzik serüvenine 2 yaşında oyuncak piyanosuyla başladı. Şu an profesyonel piyano eğitimi alarak yeteneklerini geliştiren Demirhan, her gün düzenli olarak çalışarak performansını artırmaya çabalıyor. En büyük hayalinin Fazıl Say gibi ünlü bir piyanist olmak olduğunu belirten Demirhan, ailesinin maddi ve manevi desteğiyle bu yolda ilerliyor. Babasının tayininden dolayı Tunceli'den ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşayan Demirhan, ayrılmadan önce yaşadığı şehri ve anılarını çok sevdiğini dile getiriyor.

Minik piyanist Demirhan, piyano çalarken parmaklarının yeterince uzun olmadığını ve bu nedenle zorlandığını ifade ediyor. "8 yaşındayım, 2 yaşından beri piyano çalıyorum. Büyüyünce Fazıl Say gibi bir piyanist olmak istiyorum. Ancak parmaklarım piyanoya yetişmediği için bazı eserlerde zorlanıyorum. Yine de her gün çalışarak kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Buradan ayrılacak olmam beni üzmekte, burayı çok seviyorum" diyor.

Anne Şeyma Gündoğdu'nun Destekleri

Demirhan’ın annesi Şeyma Gündoğdu, oğlunun piyano çalma konusundaki yeteneğinin kendisini de geliştirdiğini belirtiyor. "Demirhan 2 yaşından beri piyano çalıyor ve kendi kendine öğrendi. 3 senedir Defne hocamızla çalışıyoruz. Oğlumun gelecekte piyanist olmasını ve Fazıl Say gibi bir sanatçı olmasını istiyorum. Biz de ona maddi ve manevi destek sağlıyoruz. Oğlum sayesinde ben de nota bilgimi geliştirdim ve bazen ona eşlik ediyorum" şeklinde konuştu.

Piyano Öğretmeni Defne Bucak'ın Yorumları

Piyano öğretmeni Defne Bucak, Demirhan ile yaklaşık 3 yıldır çalıştıklarını ve birlikte birçok konser verdiklerini ifade etti. "Demirhan’ın gidecek olması bizler için büyük bir üzüntü kaynağı. Ama onun için çok umutluyuz. Gittiği şehirde daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Demirhan kısa sürede gerçekten büyük bir ilerleme kaydetti. İlk tanıştığımızda küçük oyuncak orguyla çalıyordu, şimdi ise birçok teknik özellik kazandı" şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.