Ekonomi »

Kütahya Merkez'de Sertifikalı Tohumluk Üretim Kontrolleri Gerçekleştirildi

Kütahya'da sertifikalı tohumluk üretim parsellerinde gerçekleştirilen kontroller, tarım ve orman müdürlüğü teknik personeli tarafından tamamlandı.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekipler, sertifikalı tohumluk üretim çalışmaları kapsamında tarla kontrollerini gerçekleştirdi. Altıntaş, Aslanapa ve Kütahya Merkez ilçelerinde toplam 2 bin 773 dekarlık alanda sertifikalı tohumluk üretimi amacıyla ekimi yapılan Müfitbey, Nacibey ve Çeşit-1252 buğday çeşitleri ile Aydan Hanım arpa çeşidi üzerinde yapılan denetimler titizlikle yapıldı.

Yetkililer, bu kontrollerin kaliteli ve sertifikalı tohumluk üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak için son derece önemli olduğunu vurguladı. Kontrol ve denetim faaliyetlerinin üretim sezonu boyunca kesintisiz bir şekilde devam edeceği bildirildi. Bu sayede, tarımda verimliliğin artırılması ve çiftçilerin üretim süreçlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.