Trabzon'da Harmantepe Şehitleri İçin Anma Programı Düzenlendi
Trabzon'da düzenlenen Harmantepe Şehitleri anma programında, Başkan Genç, şehitlerin hatırasının yaşatılması gerektiğini vurguladı ve yol çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Köprübaşı ilçesinde gerçekleştirilen Harmantepe Şehitleri Anma Programı’na katıldı. Törende Trabzon Valisi Tahir Şahin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Köprübaşı Kaymakam Vekili Mehmet Ali Öztürk, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Harmantepe Şehitler Derneği Başkanı Süleyman Bilgin, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Tezcan ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Programda, 110 yıl önce şehit düşen 150 er ve 7 subay için dualar edildi.
Şehitleri Anmak Kutsal Bir Görevdir
Başkan Genç, anma programında yaptığı konuşmada, "Bugün burada, 110 yıl önce bu toprakları korumak için canlarını veren aziz şehitlerimizi anmak amacıyla toplandık. Bu manevi atmosferi paylaşmak hepimiz için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Kur'an-ı Kerim’de de belirtildiği üzere, şehitlerimize ölü demiyoruz; onlar, Rabbimizin katında diridir. Bugün burada, 150 askerimizin ve 7 subayımızın hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları anmak, sadece bir görev değil, gelecek nesillere aktarmamız gereken kutsal bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.
Başkan Genç, "Her yıl Harmantepe, Sultanmurat ve Çataltepe’de vatan uğruna can veren kahramanlarımızı yalnızca anmakla kalmıyoruz, aynı zamanda onların mücadelelerini de anlamaya çalışıyoruz. Bu toprakların daima Türk yurdu olarak kalabilmesi için şehitlerimize olan vefa borcumuzu daima canlı tutmalı ve bu bilinci çocuklarımıza aktarmalıyız. Aramızda Kayseri’den gelen şehit ailelerinin bulunması da bu vefanın en güzel örneklerinden biridir. Mehteranımızla, Kur’an tilavetimizle ve milletimizin birlik ruhuyla burada bulunmamız, bağımsızlığımıza sahip çıkma irademizin en güçlü göstergesidir" dedi.
Yol Çalışmaları Devam Ediyor
Başkan Genç, programda yaptığı açıklamada, "Geçen yıl burada söz verdiğimiz 9,9 kilometrelik beton yol çalışmasının 4 kilometrelik bölümünü tamamladık. Hava şartları nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldık, ancak ekiplerimiz sahada çalışmalara yeniden başladı. Kalan 6 kilometrelik kısmı da kısa süre içinde tamamlayarak vatandaşlarımızın Harmantepe’ye daha rahat ulaşmasını sağlayacağız. Ayrıca, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda şehitliğimizin aydınlatılması için gerekli çalışmalara da başlayacağız. Yol çalışmaları, aydınlatma ve çevre düzenlemeleri ile burayı şehitlerimizin hatırasına uygun bir hale getirmek, bizim için bir lütuf değil, onlara olan vefa borcumuzdur. Bu vesileyle başta Harmantepe şehitlerimiz olmak üzere, vatanı için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.
Program, konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi.