Bursa Kestel Belediyesi, Yaz Spor Okulları ile çocuklara ve gençlere spor eğitimi sunuyor.
Kestel Belediyesi, çocukların yaz tatilini sporla değerlendirmesi amacıyla Yaz Spor Okulları’nı başlattı. 30 Haziran’dan itibaren dört farklı tesiste 15 branşta eğitim verilecek.
Kestel Belediyesi, bu yıl da çocukların ve gençlerin yaz tatilini sporla dolu bir şekilde geçirmelerini sağlamak için Yaz Spor Okulları'nı hayata geçirdi. 30 Haziran itibarıyla başlayan eğitim programı, ilçe genelindeki dört tesiste, toplam 15 farklı branşta spor eğitimi sunacak. Bu yıl da uzman eğitmen kadrosu ve modern tesisleri ile dikkat çeken Yaz Spor Okulları, basketbol, voleybol, cimnastik, taekwondo, kickboks, karate, geleneksel Türk okçuluğu, halk oyunları, güreş ve tekerlekli sürat pateni gibi branşlarda eğitimler sunuyor.
15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu, 360 Genç Yaşam Merkezi ve Mandıras Tesisleri gibi ilçedeki spor tesislerinde düzenlenecek olan kurslar, farklı yaş gruplarına yönelik olarak planlandı. 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu'nda 6-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik basketbol, voleybol, cimnastik ve taekwondo dersleri hafta içi iki gün boyunca verilecek.
Vani Mehmet Mahallesi'nde bulunan 360 Genç Yaşam Merkezi'nde ise kickboks, karate, özel çocuklar için hareket eğitimi, geleneksel Türk okçuluğu, cimnastik ve halk oyunları branşlarında eğitimler gündüz ve akşam seanslarıyla gerçekleştirilecek. Mandıras Tesisleri’nde güreş eğitimleri, hafta içi 16.00-20.00 saatleri arasında grup çalışmaları şeklinde devam edecek. Ayrıca 7-17 yaş aralığındaki çocuklar için tekerlekli sürat pateni kursları, pazartesi ve çarşamba günleri yapılacak.
Program kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi de yaz boyunca devam edecek. Uzman antrenörler ve cankurtaran eşliğinde gerçekleştirilecek ücretsiz yüzme eğitimleri, 6-12 yaş grubundaki çocuklar için ayrı seanslar halinde düzenlenecek. Eğitimler, her gün 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Ayrıca, desteğe ihtiyaç duyan çocuklar için pazartesi ve perşembe günleri özel yüzme eğitimleri yapılacak. Ücretsiz yüzme eğitimlerinin yanı sıra, güreş, tekerlekli sürat pateni, satranç ve akıl oyunları gibi branşlarda da ücretsiz kurslar sunulacak.
Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Yaz Spor Okulları'nın çocukların gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Erol, "Yaz Spor Okullarımızla çocuklarımızın ve gençlerimizin hem fiziksel hem de sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Yaz tatilini sporla değerlendiren, sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanan ve farklı branşlarla tanışan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Kestel Belediyesi olarak çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.